25 Eylül 2010 Cumartesi

Bursaspor-Bucaspor ve kaliteli ligimiz!



Bir kaç blog yazarının değindiği üzere bencede yazmaya değer bir maç olmadı bu maç,Ancak gerek Digitürk' de izlediğim,dahası bu sezon izlediğim ilk Süper Lig maçı olması,gerekse de Bucaspor' da Koray ve Ediz gibi gerçekten beğenerek takip ettiğim adamların olması ve bir İzmir takımı olması böyle uzun cümleler kurmamıza etkili oldu.
Bugün forumların birinde ligimizin aslında öyle söylendiği kadar kaliteli bir lig olmadığından bahsediyordu birisi.Dünkü maça bakarak bu görüşe katıldığımı söyleyebilirim.Ama dedik ya dünkü maça bakarak.Kabul edelim yada etmeyelim bizim ligimiz,sporumuz,sosyal hayatımızda birşeylerin iyi olması formunu bulması için muhakkar bir zamana ihtiyaç oluyor,bakın EPL yada diğer liglere istisnalar dışında adamlar çıkıp tak tak oyunlarını oynuyorlar.
Neyse Bursa 4 dakikata Hüseyin ÇİMŞİR' in attığı tek golle maçı 1-0 kazandı.
Bursa' da Nunez gibi,Svenson gibi,Ömer gibi beni heyecanlandıran adamlar vardı maç önünde ancak Svenson'un yedek soyunduğunu da belirterek bu maçta Bursa adına öne çıkan adam yedek kalecileri Yavuz'du. Sakin ne yaptığını bilen hiç acemiliğini göstermeyen ratosyunun en başarılı oyuncusuydu bence.
Buca' ya gelince, "Bülent gki " ibi bir hocası olan takımdan ne beklersiniz ki " tarzında bir yorumda yapılabilir ama İbrahim DAĞAŞAN dışında elle tutulur göze batan tek bir oyuncuları bile yoktu,malesef Ediz ve Koray' da dahil,Tomas' Ediz ve Koray gerçekten uyumsuz bir geri üçlü oluşturmuşlar,tüm kabahatin Tomas' dan kaynaklandığını düşünüp kendimi avutayım diyorum ama sanırım Koray ve Ediz Ankara' dan futbolu unutmuş halde gelmişler buraya.
Fernandez'i fazla beğenmedim,onun için yorumum kokmaz bulaşmaz Fernandez, onun yerine genç gelecek vaad eden İzmir' li bir kaleciyi tercih ederim.
Bucaspor bundan sonra belki ritmini bulur geçmiş haftalara oranla daha üstün bir grafik sergiler bilemem ama bu takımın siyahi yabancıları da tek maçlık yorumuma dayanarak pek iç açıcı değiller, o fizikle bu kadar etkisiz kalmaları ilginç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder