5 Temmuz 2010 Pazartesi

Dünya Kupası Yıldızlarım



Aslında bu yazılar genelde turnuva başı yada çoğunlukla turnuva sonunda kalema alınır.Ancak nederdir bilinmez bunları şimdi yazmak istiyorum,Belki inandırıcıbir itiraf olmasada Almanya' nın ilk maçında sonra kaleme almam gereken şeyleri biraz üşengeçlikten biraz zamansızlıktan biraz isteksizlikten şimdi yazmanın tuhaflığıda yok değil.
İlginçtir beğendiğim,gönlümü feth eden üç adamda Alman üçüde Alman Milli takımının defansının ve belki orta sahasının bel kemikleri.
Birinci sıradaki isim Per MERTESACKER.Hannover 1984 doğumlu Per 1.98 boyunda ve Alman milli takımındaki bütün oyuncular gibi Almanya' da oynuyor ve Werder Bremen forması giyiyor, Bundesliga da izlediğim Bremen maçlarında nede Alman milli takımının diğer maçlarında dikkatimi çekmeyen bu adamı bugüne kadar oynanan kupa maçlarında çok beğendim, hem fizikli hemde fiziğine oranla oyun kurabilen,kolay kolay devrilmeyen dahası aklı başında bir adam. Aslında üç elaman içinde Müller dışında Galatasaray'ın alabileceği tarzda bir adam olduğunu düşünüyorum,burdaki tarzdan kastımız para.Artık takipçinim MERTESACKER.


Gelelim ikinci beğendiğim adama Arne FRİEDRİCH.Bad Oeyhausen 1979 doğumlu Arne, 1.85 boyunda,dünya kupasına kadar Alman liginin vasat takımı ki küme düşen Hertha Berlinde oynarken bu sene Wolsburg ile iki yıllık sözleşme yaptı.Bence kupa içerisinde mükemmel bir transfer yaptı Wolsburg,otoriteler, tüm Bundesliga boyunca hiç göze batmayan, takımı düzenilerce gol yiyen Arne' nin dünya kupasındaki performansına çok şaşırıyorlar. Bu kaliteli adamın kaliteli bir takımda neler yapabilceğinin en güzel göstergesi, Tıpkı Per gibi oda iri fiziğine rağmen ayaklarına çok hakim,akıllı bir oyuncu,Aslında turnuva sırasında oynadığı takımı ve yaşını öğrenince bizim alabileceğimiz kıvamda bir adam olduğunu düşünüyordum ki oynadığı güzel maçlar ve Wolsburg' un onla anlaşması bu hayallerimi suya düşürdü. Belki kariyerinin bu noktasına kadar isminde pek fazla söz ettirmesede bence bundan sonra Wolsburg' dan sıçrama yapabilir. Onuda artık takip edeceğiz.



Gelelim bu üç adam içinde bize transferi belkide en imkansız olanına,Thomas MÜLLER. 13 Eylül 1989 doğumlu.Oda oldukça uzun bir oyuncu ki boyu 1.86.Tsv Pahl sonrada Bayern altyapısında oynadıktan sonra ilk maçını 15 Ağustos 2008 de Hamburg' a karşı oynadı,aslında itiraf etmek gerekirse o da dünya kupası maçlarına kadar pek göze batmayan bir isimdi ancak Bayern gibi dev bir kadroda bulunup keşfedilmesi,dahası dünya kupasına kadar gelmesi ile ne Bayern in yanılma payınının sıfır olduğunu gösterdi. Hani gerçekten adamlar bu işi biliyorlar. Orta saha ve forvete yönelik oynayan Müller i nedense Dünya kupası maçlarında defansif yönü daha ağır gördük, bu adam tam anlamıyla hemen hemen tüm mevkiilerde oynayabilir.


Sonuç itibariyle Almanların oynadığı güzel futbolun temelinde belkide bu sağlam üçlü Mesut gibi Podolski gibi Kedira gibi isimlerin katkısı büyük ama ben bu üç adamı gerçekten çok beğendim.Kupa sonu hatrımda kalmayacak vasat bir turnuva olduğundan bahsedeceğim Güney Afrika 2010 a dair aklımda kalacak tek şey belkide onlar olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder